Die Dänische Riviera
Livredderpost_odsherred

Sikkerhed på strandene langs Rivieraen

Hvor Kattegats rene vand skyller op på Den Danske Rivieras kyst ligger en lang perlerække af strande, som byder på store oplevelser til både børnefamilier, naturelskere og de eventyrlystne. 

Den fantastiske og stort set uspolerede kystlinje bugter sig hen over toppen af Nordsjælland og hele vejen rundt om Sjællands Odde og Sejerøbugten.

Strandene langs ”Den Danske Riviera” er blandt Danmarks og Europas bedste og mest familievenlige. En perlerække af skønne sandstrande, hvor sikkerheden for børn og familier er helt i top. Glæd jer til klitterne og den salte havluft, som er en oplevelse værd året rundt.

Der bliver holdt nøje øje med vores badevand hele sæsonen igennem. På mange af strandene langs Rivieraen kan du se resultatet af de seneste badevands målinger. Du kan også finde oplysninger om badevandskvaliteten på kommunernes hjemmesider.

Spørg på turistbureauet

På turistbureauet kan du få at vide, hvilke strande der har Blå Flag-status, og du kan få mere at vide om de mange spændende aktiviteter, der er i løbet af sommeren.

Strandnaturisme

Bader du uden badetøj fra de danske strande? Så er du 'strandnaturist'. På Foreningen Danske Naturisters hjemmeside kan du læse mere om, på hvilke af Den Danske Rivieras strande du kan nøgenbade.

Strandaktiviteter

På en Blå Flag-strand er der også en masse spændende aktiviteter. Du kan spille sten-bingo, lære at kende forskel på en hun- og en hankrabbe, deltage i krabbe-væddeløb og mange andre sjove ting.

Husk i øvrigt at hunden skal i snor på stranden. Se mere på Naturstyrelsens hjemmeside.

 Blå flag

På nogle af vores strande vajer det kvalitets stemplet Blå Flag, som symbol på, at her er badevandskvaliteten helt i top, og at vi passer på vores miljø. Læs om Blå flag her.