acob Kirkegaard på feltoptagelse på verdens største losseplads i Nairobi i Kenya for at optage lyd til sit værk om affald

Vidnesbyrd | Soloudstilling Jacob Kirkegaard

Foto: Munkeruphus
Begivenheder
Begivenheder
Hvordan lyder nordlys? Hvordan lyder affald? Den internationalt anerkendte lydkunstner Jacob Kirkegaard har gjort det til sin mission at dokumentere verden gennem lyd. Munkeruphus præsenterer for første gang i Danmark hans seneste video- og lydværk TESTIMONIUM.
Adresse

Munkerup Strandvej 78

3120 Dronningmølle

Kontakt

E-mail:kunst@munkeruphus.dk

Telefon:+4549717906

Verden er fuld af lyde, også lyde vi ikke umiddelbart kan høre med det blotte øre. I mere end 25 år har lydkunstneren Jacob Kirkegaard rejst ud i verden og brugt sine ører, for at dokumentere klodens lyd. Lyde fra øde naturlandskaber, fra historiske brændpunkter, fra verdens afkroge.

Lige nu kan du opleve en usædvanlig soloudstiling på Munkeruphus i Nordsjælland. Det drejer sig om lydkunstneren Jacob Kirkegaard, hvis sanselige og æstetiske lydværker er kendt verden over og har været udstillet på en lang række museer i udlandet. I Danmark er han repræsenteret på Louisiana og ARoS.

Lyde du ikke ønsker at høre

Kirkegaard undersøger i sine værker ofte emner, der er ubehagelige eller ligefrem tabuiserede for mange mennesker: Lyden af Tjernobyls og Fukushimas forladte, radioaktive rum og landskaber. Grønlands smeltende indlandsis. Palæstinas og Mexicos grænsemure. Lyden af død.

Munkeruphus præsenterer på udstillingen helt nye værker af kunstneren, som handler om vores fremmedgjorte forhold til døden, og til det affald, vi som mennesker og civilisation efterlader os. 

Testimonium – lyden af affald

Testimonium er en stor lyd- og videoinstallation, baseret på optagelser af spildevand, affaldssortering og rensningsanlæg i henholdsvis Danmark og på en af verdens største lossepladser i Kenya.

Lyden af kloakker, forurenede floder, glassortering og brændende affald har kunstneren indfanget og fastholdt med sine sensitive mikrofoner og hydrofoner. Han interviewer også mennesker, som lever på lossepladserne, de såkaldte waste-pickers.

Stedsspecifikt værk fra Gribskov

I et værk, skabt specielt til udstillingen på Munkeruphus, har Kirkegaard besøgt rensningsanlæg i Gribskov Kommune og dokumenteret lyden af aktive biotanke og siv-anlæg, der renser spildevand og omsætter kloakslam til gødning.

Opus Mors

To værker fra Jacob Kirkegaards store komposition, OPUS MORS, dokumenterer i lyd hvad der sker med vores krop, efter at døden indtræffer. Grænseoverskridende? Kom og oplev udstillingen, og bedøm selv.

Omvisninger, events og artist talk

  • Omvisning: Hver søndag kl. 14.00 er der omvisning i udstillingen.
  • Artist talk: Kom til artist talk med Jacob Kirkegaard torsdag d. 3. september, med efterfølgende middag. Book her
  • Affaldsindsamling: Munkeruphus er, i relation til udstillingens emne, med i Danmarks officielle affaldsindsamling d. 19. september, hvor der indsamles skrald langs Munkerup Strand.
  • Film: Hør Jacob Kirkegaard fortælle om hvordan hans fascination af lyd begyndte, og om hans tanker bag udstillingen. Filmen er produceret i samarbejde med I DO ART Agency.

Fakta

Adresse

Munkerup Strandvej 78

3120 Dronningmølle

Åbningstider

23 Aug 20 / 01 Nov 20

torsdagfredaglørdagsøndag

12:00 - 17:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland