Sommer i Vores Natur | Nationalpark Kongernes Nordsjælland

Foto: Ann Jørgensen
Begivenheder
Begivenheder
Sommer i Vores Natur er et tilbud til børn og voksne om at komme ud og opleve Nationalpark Kongernes Nordsjællands myldrende liv, natur og mangfoldighed.
Adresse

Klostergade 12

3230 Græsted

Så du DR’s fantastiske naturserie Vilde Vidunderlige Danmark? Så fortsæt 'in real life' i Nationalpark Kongernes Nordsjælland, som udover store skove, dybe søer og betagende natur har mange af de spændende dyr, du så i serien.

Nationalparken er med i den landsdækkende kampagne Sommer i Vores Natur, hvor 16 udvalgte naturperler inviterer til spændende sommeraktiviteter for hele familien.

I kan finde inspiration til masser af sjove og udviklende aktiviteter på egen hånd, eller benytte jer af arrangementer, som du kan læse mere om i programmet.

Ny uge – nyt tema

Gennem sommerferien sætter kampagnen i Nordsjælland hver uge fokus på et nyt tema, som lader dig opleve nationalparkens mangfoldighed. 

Du kan f.eks. blive klogere på fuglelivet ved søerne, kysten og i skoven, udforske insekter og smådyr på overdrev og i vandhuller, sove under åben himmel og lære træernes navne og egenskaber at kende.

Endelig kan du opdage nationalparkens mange kulturskatte, hvor kultur møder natur.

Se sommerens program her

29.juni – 5.juli: Fugle i Vores Natur

Hvilke fugle lever i skovene, ved søerne og i det åbne land i Nationalpark Kongernes Nordsjælland? Se hvad du kan opleve på en tur ud i sommerlandet.

6. juli – 12. juli: Insekter og smådyr

Overdrev og åbne vidder gemmer på et rigt insektliv og smådyr lever skjult i skoven. Få mere at vide og deltag i sjove aktiviteter og spil.

13. juli – 19. juli: Livet i vandhullet

Vandhuller er rige på spændende plante- og dyrearter, med stor variation på et ganske lille areal. Gå på opdagelse i et spændende univers og spil naturbingo.

20. – 26. juli: Skovens træer

Træer er fascinerende. Nogle har været i den danske natur i tusinder af år, mens andre er indført af mennesker. Lær træerne at kende, besøg urørt skov og deltag i aktiviteter på naturlegepladsen Eghjorten.

27. juli – 2. august: Nat i Naturen

Prøv at overnatte i naturen under åben himmel, lyt til nattens lyde og oplev med alle sanser. Få inspiration til lejrlivets glæder.

3. august – 11. august: Kulturen i naturen

Der er masser af spændende kulturspor i Nordsjælland, hvor kultur møder natur: Parforcejagtlandskabet, slotsruiner, forladte landsbyer, oldtidsveje og gravsteder. Kom og oplev dem.  

Adresse

Klostergade 12

3230 Græsted

Åbningstider

29 Jun 20 / 11 Aug 20

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland