Magt i himlens navn | Esrum Kloster

Foto: Esrum Kloster
Begivenheder
Begivenheder
Udstillingen ”Magt i himlens navn” dykker ned i klosterets spændende historie fra grundlæggelse til nedrivning. For magt havde Esrum Kloster i middelalderen - både religiøs, økonomisk og politisk. Ved hjælp af virtual reality kommer du på en fantastisk rejse rundt i nu forsvundne klosterbygninger, for til slut at stige til himmels! 
Adresse

Klostergade 11

3230 Græsted

Kontakt

E-mail:kloster@esrum.dk

Telefon:+45 4836 0400

Selvom Esrum Kloster blev grundlagt helt tilbage i år 1151, lider stedet på ingen måde af teknologiforskrækkelse. Så når du besøger det historiske kloster i Nordsjælland, tager den nyeste udstilling ”Magt i himlens navn” både virtual reality og tegneserier i brug i formidlingen.

I dag står kun en tiendedel af det oprindelige klosterkompleks tilbage, fordi det blev revet ned af kong Frederik 2. efter reformationen. Men i middelalderen var Esrum Kloster kæmpestort og stod direkte under pavens beskyttelse. Det var en magtfaktor - religiøst, økonomisk og politisk. Udstillingen ”Magt i himlens navn” dykker ned i Esrum Klosters historie – set med et magtperspektiv.

På tidsrejse med VR

Ved hjælp af virtual reality får du på udstillingen en overraskende virkelighedstro oplevelse af at være i det oprindelige kloster. Du bevæger dig rundt i for længst forsvundne bygninger, går gennem gange og korridorer, kommer ud i den smukke fratergård og ind i den pragtfulde klosterkirke. Endelig stiger du til himmels (!) og får det store overblik over området, og et perspektiv på hvor stort klosterkomplekset har været.

Kalkmalerier og tegneserier

Udstillinger er bygget op omkring tegninger. Tegneserier og middelalderens tegneserier, kalkmalerier. Du følger klostrets historie fra grundlæggelsen til nedrivningen, gennem tegninger med mange fine lag og detaljer. Billederne krydres med lyd, der tydeliggør klostrets magtfulde fortid.

Lær munkenes liv at kende

Besøg også den permanente udstilling ”Mennesket i klosteret” hvor du gennem lyd- og lysinstallationer kommer tæt ind på livet af de mennesker, der levede deres liv bag murene.

Spil om reformationen

Er du og din familie til spil, kan I afprøve ”Tro, magt og kaos”, et spil som handler om reformationens dilemmaer.

Besøg caféen, butikken og den nye lounge

Møllecaféen er igen åben for indendørs servering og lokker med lækker frokost. Slå dig ned i klosterkælderens nye lounge med kaffe og kage eller måske en klosterøl, men du fordøjer indtrykkene. Butikken er igen åben som normalt, tirsdag – søndag.

Praktiske oplysninger

  • Hvad: Magt i himlens navn
  • Hvor: Esrum Kloster, Klostergade 11-12, Esrum, 3230 Græsted
  • Hvornår: Fra 5. juni 2020
  • Åbningstider: tirsdag – søndag kl. 10 – 16, butikken 10 – 17.
  • Entre: Voksne: 85, børn under 18 gratis.
    NB! Der kan være andre priser i ferier og ved arrangementer.
  • Læs mere om udstillingen og Esrum Kloster

 

Adresse

Klostergade 11

3230 Græsted

Åbningstider

05 Jun 20 / 31 Dec 20

mandagtirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Åbningstider

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland