Hørsholm Slotshave

Når du går tur i Hørsholm Slotshave må du lede forgæves efter slottet. Det er nemlig revet ned. Men her lå engang det imponerende Hirschholm Slot, hvor Struensee og dronning Caroline Mathilde tilbragte den kærlighedssommer, der senere blev kendt som Hirschholmsommeren.

Scenen for En kongelig affære

Stedet rummer en dramatisk historie, som foldes ud i filmen ”En kongelig affære”. I dag er parken et fredeligt grønt frirum for borgere og gæster i Hørsholm. På stedet, hvor den oprindelige slotskirke stod, ligger i dag Hørsholm Kirke.

Slotshave til forsvundet slot

Linjerne fra det barokke haveanlæg og voldgraven kan stadig ses, og du kan fornemme, at her engang har ligget et storstilet anlæg. Hirschholm slot var et af Europas smukkeste barokslotte, tegnet af arkitekten Lauritz de Thurah og bygget i 1744. Det fungerede en årrække som kongefamiliens sommerresidens – men efter skandalen med Struensee og Caroline Mathilde blev slottet ikke brugt længere. Det forfaldt, og blev endelig revet ned i 1810. Men de mere end 250 år gamle lindetræer står her stadig.

Få historien på museet

Få historien om Hirschholm Slot og den kongelige livlæge, Johann Friedrich Struensee, som reelt overtog ledelsen af Danmark fra den mentalt syge Chr. 7. Hørsholm Egns Museum, der ligger som nabo til slotshaven, dokumenterer med Struensee Samlingen det højdramatiske stykke Danmarkshistorie.

Læs mere – hent brochure

Naturstyrelsen har restaureret Slotshaven og genskabt en del af symmetrien i det gamle haveanlæg fra barokkens tid. Du kan gå en tur i parken på ca. 1,5 km. ad en afmærket rute, som også egner sig for kørestolsbrugere.

Se og download folder om Hørsholm Slotshave