Hamlets Forunderlige Verden - når Shakespeare & co. flytter ind på Kronborg

Foto: Thorkild Jensen
Begivenheder
Begivenheder
Som gæst på Kronborg kan du træde lige ind i Prins Hamlets hverdag, når hans familie og fjender flytter ind på slottet fra 8. juni til 30. august.
Adresse

Kronborg 2C

3000 Helsingør

Kontakt

E-mail:kronborg@natmus.dk

Telefon:49213078

Hævn, begær og intriger står på menuen, når Kronborg Slot serverer interaktivt teater og lukker de besøgende helt ind i dramaprinsens og alle de andre karakterers hverdag.

Gæsterne kan opleve de berømte scener, hvor Hamlet grubler over at være eller ikke at være, i de omgivelser, Shakespeare havde tiltænkt, da han skrev verdens mest berømte drama. De kan også komme helt tæt på, når Hamlet kommer til at dræbe Polonius i dronning Gertrudes kammer. Og de kan mærke suset, når dramaet topper i den store fægtescene, hvor alle falder døde om af forgiftede sværdklinger og vin.

Prins Hamlets hverdagsliv

Udover de kendte scener, giver Hamlet Live også indsigt i karakterernes hverdag på det imponerende renæssanceslot. Som gæst fanger man måske den magtbegærlige kong Claudius i færd med et spil skak eller den våbenglade Laertes, der giver skarpe tricks til, hvordan man svinger en dødbringende lanse. Man kan møde den fortvivlede Ophelia, der læser kærlighedsdigte om sin elskede Hamlet, eller pyntesyge dronning Gertrude, der pudrer sig i sit kammer for sin nye mand. Genfærdet af Hamlets far spøger også rundt i Kasematterne, hvor han i en sky af røg og lys viser sig i de dystre gange.

Sprog

Hamlet Live foregår på engelsk, men kendskab til sproget er ikke en forudsætning. Holdet bag har gjort meget for at gøre Shakespeares engelsk forståeligt for nutidens gæster fra hele verden, men stadig være tro mod dramatikerens ord.

Bag Hamlet Live

Det er femte år i træk, at Shakespeares verdensberømte drama om Hamlet bliver levendegjort med en blanding af korte teaterscener og interaktivt teater. Konceptet kaldes ”teatereventyr” – en ny genre i dansk teater. Bag Hamlet Live står Peter Holst-Beck, der tidligere har startet Korsbæk på Bakken, og Barry McKenna, der blandt andet har Crazy Christmas Cabaret og talrige Shakespeare-produktioner bag sig.

Dato og tidspunkt

Slottet bliver levende d. 8. juni - 30. august 2020. Alle dage 10.00-17.30.

Adresse

Kronborg 2C

3000 Helsingør

Åbningstider

08 Jun 20 / 30 Aug 20

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag

10:00 - 17:30

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland