Fotoudstilling på Kronborg | Hvad er Helsingør - for dig?

Foto: Tine Uffelmann
Begivenheder
Begivenheder
Se de 10 vinderbilleder fra fotokonkurrencen "Hvad er Helsingør - for dig?" på Kronborg Slot. I foråret 2020 inviterede vi nordsjællænderne til at fange essensen af Helsingør gennem kameralinsen. Nu kan du se de 10 bedste bud udstillet på Kronborg.
Adresse

Kronborg 2 C

3000 Helsingør

Kontakt

E-mail:kronborg@natmus.dk

Telefon:49 21 30 78

Hvad er Helsingør - for dig?

I foråret 2020 ramte corona-krisen Danmark hårdt, med restriktioner, nedlukninger og isolation til følge. Intet var som det plejer – det var nødvendigt at tænke nyt og fokusere på de nære værdier. Derfor opfordrede VisitNordsjælland helsingoranere og andre nordsjællændere til at dykke ned i deres private billedarkiv eller gå på jagt med kameraet – hver for sig - for at vise, hvad Helsingør betyder for dem.

Kriteriet for at deltage i konkurrencen var, at billedet skulle vise Helsingør inden for en eller flere af følgende kategorier:

  • Natur
  • Kultur
  • Historie
  • Fællesskab
  • Arkitektur

Læs meget mere om konkurrencen

1400 billeder blev sendt ind af 649 fotografer. Herefter skulle et hold af ni dommere vælge de ti billeder, der skilte sig bedst ud.

Stort lokalt engagement

Konkurrencen har været et værdifuldt redskab til at samle Nordsjælland under restriktioner og nedlukning. Hele 649 fotografer tog udfordringen op og indsendte i alt 1400 billeder til fotokonkurrencen. En dommerkomité på 9 personer gennemgik de mange billeder og udvalgte de 10 bedste. Og det er disse 10 vinderbilleder, du nu kan se på Kronborg.

Fotoudstilling på Kronborg 

Fotoudstillingen har været undervejs længe. Restriktioner og nedlukning har været en forhindring – men nu er det lykkedes at skabe en udstilling på Kronborg med de 10 bedste fotos. Kom og se lokale nordsjællænderes bud på, hvad Helsingør betyder for dem. Det kan du i Slotsrum 3 på Kronborg, fra d. 9. oktober kl. 15.00 og helt frem til 30. november.  

Konkurrencen og udstillingen er gjort mulig takket være vores partnere Kronborg Slot, Marienlyst Strandhotel, M/S Museet for Søfart, Kulturværftet og Vi samler Helsingør.

Læs mere om udstillingen og vinderbillederne

Praktisk information

Adresse

Kronborg 2 C

3000 Helsingør

Åbningstider

09 Oct 20 / 30 Nov 20

tirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

11:00 - 16:00

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
VisitNordsjælland