FANTASTISKE KVINDER | Surreelle verdener fra Meret Oppenheim til Frida Kahlo

Foto: Banco de México Diego Rivera Frida Kahlo Museum Trust / VISDA 2020
Begivenheder
Begivenheder
Kvinderne sætter dagsordenen på Louisiana med sommerens og efterårets store udstilling, der sætter fokus på surrealismens kvindelige kunstnere. Kendte navne som Louise Bourgeois, Frida Kahlo, Leonora Carrington og Meret Oppenheim er blot nogle af de i alt 34 kvindelige kunstnere fra USA, Mexico og Europa, du kan opleve på Louisiana. Få et fascinerende indblik i deres tilgang til surrealismens ideer.
Adresse

Gl. Strandvej 13

3050 Humlebæk

Kontakt

E-mail:mail@louisiana.dk

Telefon:+45 4919 0719

For første gang viser Louisiana en større samlet præsentation af kvindelige surrealister. De fleste var med i inderkredsen omkring frontfiguren, den franske forfatter og digter André Breton, og udstillede på lige fod med deres mandlige kollegaer på tidens banebrydende udstillinger. Alligevel er det mændene, der har stjålet billedet og i dag primært forbindes med surrealismen.

Spotlight på kvindelige surrealister

Det retter Louisiana op på i sommerens og efterårets udstilling, der viser 250 værker af kvindelige surrealister fra USA, Mexico og Europa. Ud over fyrtårne som Frida Kahlo, Louise Bourgeois, Leonora Carrington og Meret Oppenheim præsenterer den for første gang i en dansk sammenhæng navne som f.eks. Kay Sage, Leonor Fini og Toyen.

Individet og kollektivet

Udstillingen præsenterer hver enkelt kunstner med et udvalg af markante værker, så du kan danne dig et indtryk af hendes værk, men også hvad hun bidrager med til surrealismens form- og billedsprog. Udstillingen prøver også at vise og perspektivere ligheder og forbindelser mellem kunstnerne.

Fakta

Adresse

Gl. Strandvej 13

3050 Humlebæk

Åbningstider

27 Oct 20 / 08 Nov 20

tirsdagonsdagtorsdagfredag

09:00 - 22:00

lørdagsøndag

09:00 - 18:00

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland