Esrum Møllegård

Udstillingsrum og Klosterkælder vil i løbet af 2019 gennemgå en omfattende renovering. Det betyder at udstillingen ”Mennesket i Klosteret” og Reformationsspillet ”Tro, Magt & Kaos” vil være lukket frem til efterårsferien i oktober. Der afholdes stadig festivaler, ferieaktiviteter, madfortællinger og meget mere. Se mere på esrum.dk

Butikken er midlertidig flyttet til Møllegården. Her kan du få ægte klosterprodukter, trappistøl, lokale herligheder og meget andet. Det er også her du kan hente information om pilgrimsvandring, arrangementer og meget andet. Møllecaféen er åbent som sædvanlig, ligesom der er fri adgang til Naturlegepladsen, Klosterhaven og udendørsudstillingen ”Klosteret i Landskabet”.

Esrum Møllegård er en gammel vandmølle beliggende tæt ved Esrum Kloster. Møllegården rummer i dag Møllecafeen, Nationalpark Kongernes Nordsjællands administration og den ene længe viser en udstilling om nationalparken.

Historie.
Esrum Vandmølle har eksisteret siden starten af 1600 tallet. I starten var det vandet der drev det 5 m. i diameter store møllehjul. Men med tiden blev hjulet skiftet ud med turbiner. Her er der både blevet malet mel, været savværk og produceret strøm. Man kan få hele den spændende historie når man besøger møllen.

Udstilling om Nationalpark Kongernes Nordsjælland
På den nye permanente udstilling der handler om Nationalpark Kongernes Nordsjælland, kan børn og voksne få mere viden om det store område nationalparken dækker. Hvad der er af flora og fauna, kultur og historie. Man får også historien om nationalparkens tilblivelse fra den var en idé og til den blev indviet af Danmarks dronning Margrethe, d. 29. maj 2018. Udstillingen er åben i Esrum Klosters åbningstid og der er gratis adgang

Esrum Kloster og Møllegård er et godt udgangspunkt for oplevelser i den Nordsjællanske Natur. Møllegården ligger tæt ved Gribskov, der er et fantastisk sted til en vandre eller cykeltur. Pilgrimsruten Esrum – Tisvildevejen har sit udgangspunkt i klostergården og det er også her man mødes på den årlige arrangerede vandring.

Praktisk
Der er en stor parkeringsplads tilknyttet til Esrum Kloster og Møllegård. Der er indkørsel fra Frederiksværksvej. Bus 390R mellem Helsingør og Helsinge stopper i Esrum By lige ved klostret.

Se mere på hjemmesiden esrum.dk