Die Dänische Riviera

En Skønsom blanding | Nivaagaards Malerisamling

Udstillingen præsenterer nye relationer mellem samlingsværker, der længe har stået i magasinerne, og hjemvendte perler, som har været udlånt, og nu endelig kan opleves i et glædeligt gensyn på museet.

Med fokus på museets stifter Johannes Hage viser ‘En skønsom blanding’ portrætter, landskaber, marinebilleder, religiøse motiver og genrescener.

Motiver, der er kendetegnende for Johannes Hages (1842-1923) foretrukne smag, men også billeder fra hans egen samtid, der ikke udstilles så ofte, da de sjældent passer ind i ophængninger med Malerisamlingens tre gennemgående perioder: italiensk renæssance, nederlandsk barok og dansk guldalder. Udstillingen viser også enkelte modernistiske værker inspireret af ældre kunsthistorie, som er indkøbt af senere museumsdirektører.

‘En skønsom blanding’ kan opleves i museets Gl. Afdeling og den tilstødende sal, mens de to øvrige sale er lukket ned på grund af klimarenoveringen. Besøg Nivaagaards Malerisamlings hjemmeside og få mere information om udstillingen.  


Praktiske oplysninger