En GÅtur langs kysten 2020

Foto: VisitNordsjælland
Begivenheder
Begivenheder
11.000 har i skrivende stund vist interesse for at snøre skoene og gå sammen fra København til Kulturværftet i Helsingør den 12. september 2020.
Adresse

1050 København K

Kontakt
Website

Læs mere

Gå af en af Danmarks smukkeste ruter

Sidste år gik mere end 4000 i fællesskab fra København til Helsingør. I år gentages succesen, og du har mulighed for at gå med fra det travle København, af en af Danmarks smukkeste ruter, til Kongernes Nordsjælland. Det sker, når En GÅtur langs kysten opfordrer alle til at komme med ud og gå i fællesskab.

En gåtur med flere tusinde deltagere

Turen mellem København og Kulturværftet i Helsingør er på 45 km, og de skal på dagen tilbagelægges med ca. 5 km/t, så alle har muligheden for at gå turen i fællesskab. Det koster ikke noget at deltage, og man skal ikke tilmelde sig, men på Facebook kan man vise sin interesse for begivenheden.

Fra Kongens Nytorv til Kulturværftet den 12. september 2020

Alle mødes på Kongens Nytorv fra kl. 7, og starten efter tempo vil være fra kl. 8:00 til 9:30. Alle går i fællesskab af Strandvejen til Kulturværftet. På turen er der mulighed for at være tilstede i nuet og nyde rutens smukke natur og udsigt langs kysten sammen med de øvrige gående.

Baggrund for En GÅtur langs kysten: 

En Gåtur langs kysten – Mere end bare at GÅ
Det startede med en, som blev til to – og nu deltager rigtige mange mennesker i det gående fællesskab. Jakob Amsgaards søster gik tilbage i 2017 42 km fra Østerport til Helsingør på hendes 42 års fødselsdag. Dette ville Jakob gøre kunsten efter da han ikke kunne gøre søsteren følgeskab på dagen, i vinteren 2018 får han overtalt sin gode ven Peter Roskjær til de sammen d. 9. juni skal nyde en gåtur langs kysten til deres barndomsby Helsingør. Det bliver til 45 km med nærvær, gode snakke og udfordring på vabler og ømme fødder.

De to venner taler om at det kunne være hyggeligt at gøre det igen d. 1. Juni 2019 – Derfor oprettes et event på Facebook hvor Jakob inviterer sin ven, søster og nogle få som kunne være interesseret i netværket. Herfra går det viralt og mere end 60.000 melder deres deltagelse eller interesse. D. 1 juni 2019 gik op imod 5000 på den smukke kyststrækning til Helsingør.

Mere end bare at GÅ, der blev arrangeret flere træningsture optil den lange tur og her blev skabt et unikt fællesskab blandt mennesker med vidt forskellige baggrunde – Mennesker som tænkte det kunne være hyggeligt at GÅ sammen uden større formål men formålet kom til syne til de relationer som blev skabt og stadig udvikles hver gang ruteren tilbagelægges.

En GÅtur langs kysten går af stablen igen d. 12. september 2020 med start i København og afslutning ved Kulturværftet i Helsingør.

Adresse

1050 København K

Åbningstider

12 Sep 20 / 12 Sep 20

Lørdag

07:00 -

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland