ELBILER PÅ VEJ – og det har de været længe

Foto: Danmarks Tekniske Museum
Begivenheder
Begivenheder
Har du også overvejet at købe en elbil? Elbilerne er på vej, og det har de været længe. For bare få år siden var det for mange slet ikke en del af overvejelserne ved et bilkøb. Men i dag er situationen anderledes – det ser ud til, at elbilen er på vej til at få sit folkelige gennembrud.
Adresse

Fabriksvej 25

3000 Helsingør

Kontakt

E-mail:info@tekniskmuseum.dk

Telefon:+4549222611

2020 ser ud til at blive gennembrudsåret for elbiler med flere end 30 nye modeller og en voksende interesse blandt bilejere. Men elbilen er faktisk ikke noget nyt fænomen. Allerede omkring år 1900 kørte der elbiler rundt i de københavnske gader.

Hvad skete der i mellemtiden, og hvor er vi på vej hen nu?

Fokus på den miljøvenlige bil

Danmarks Tekniske Museum sætter fokus på elbilen i en tid, hvor der popper elbil-opladere op alle steder, og hvor flere og flere overvejer at investere i den miljøvenlige bil.

Elbiler er i dag vokset til at være mere end et lille kuriosum og alle de store bilfabrikanter investerer massivt i udvikling af elbiler.

Elbilens historie – fra Hope Whisper til ToriaConnector

I museets udstilling ser vi på elbilens historie i Danmark med blandt andet den legendariske Ellert, Hope Whisper, som kørte galt under præsentationen i Forum i 1983, og solcelle-hybridbilen Toria Connector, der med sit imponerende udseende forsøgte at lægge et nyt lag på elbilen. I udstillingen præsenteres også det univers af elbiler, som er på markedet i dag.

Udstillingen åbner den 30. januar 2020 og løber året ud.

Adresse

Fabriksvej 25

3000 Helsingør

Åbningstider

30 Jan 20 / 31 Dec 20

tirsdagonsdagtorsdagfredaglørdagsøndag

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordsjælland